Időjárási helyzet

Mi volt ez a decemberi zivatar?

Zengett az ég december idusán, mintha csak március lett volna. Az ünnepek alatt pedig megint napozhatunk: a fehér karácsony valószínűsége: 0%

2014.12.20 21:21ma.hu

Szombaton északnyugat felől tovább növekedett és vastagodott a felhőzet, így kezdetben csak erre felé volt égzengés, de éjszaka már az ország déli felében is többfelé volt eső, zápor, néhol esetleg zivatar, a hegyekben pedig hózápor is előfordult. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödött, néhol viharossá fokozódott.

Így villámlott ma - nézze meg, hogyan vonult a vihar!


Csapadék-eloszlás 21:50-kor


Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2014.12.21. vasárnap éjfélig

A szombat késő este kialakult viharos (60-75 km/h) széllökések az éjféli óráktól a Dunántúl északnyugati felét tépték északnyugati irányból. A hajnali órákig néhol jégdara is esett. Változékony, enyhe időre számíthatunk. Az éjszakai órákban átvonult hidegfront mögött vasárnap napközben erőteljes (60-80 km/h) áramlással hűvösebb, de száraz levegő érkezik, ezért ismét sok lesz a napsütés. A délnyugati és északkeleti megyék kivételével viharossá fokozódik az északnyugati szél.

A fehér karácsony valószínűsége: 0%

A legfrissebb előrejelzések szerint idén december 24-én a tavalyihoz nagyon hasonló időjárás alakul ki a Kárpát-medencében: gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül, kora délutánra 8 és 13 fok közé melegszik fel a levegő. Karácsony első napján, azaz 25-én, csütörtökön a nap második felében észak felől hidegfront éri el térségünket. A front mögött 26-án erős, helyenként viharos északnyugati szél kíséretében egyre hidegebb levegő áramlik hazánk fölé, de még ekkor is 5 fok körül valószínű a napi csúcshőmérséklet. Az ország nagy részén a front nem okoz csapadékot, de pénteken a felhőátvonulásokból helyenként zápor, hózápor azért előfordulhat. Tehát összefoglalva elmondható, hogy a karácsony sem hozza el az idei tél első hótakaróját, arra továbbra is várnunk kell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.