Időjárás

Ónos eső, sűrű köd

Az ország középső területein az ónos eső veszélye miatt, több déli megyében pedig a sűrű köd miatt adott ki figyelmeztetést csütörtökre a meteorológiai szolgálat.

2014.12.17 19:44MTI

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint éjszaka és hajnalban a középső országrész északi harmadán várható ónos eső, emiatt Heves, Nógrád és Pest megyére, valamint Budapestre adtak ki figyelmeztetést.

Emellett szerda estétől a Dél-Dunántúlon, éjjel az Alföld déli részén is kiterjedt, sűrű köd képződhet, de másutt is megjelenhetnek ködfoltok, és némelyik csütörtökön napközben csak nehezen oszlik fel.

A tartós, sűrű köd miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megyére adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Az előrejelzés szerint csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az idő. Tartósabb napsütés főként a Dunántúlon lehet.

Néhol gyenge eső, szitálás kialakulhat. Estétől északnyugaton lehet csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű, a tartósabban ködös területeken lehet hűvösebb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.