Időjárás-jelentés

Hétfőn is hiába vágyunk némi napfényre

Marad a borongós, késő őszi idő - az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

2014.11.23 15:19MTI

Az időjárási helyzet Európában

Európa időjárásában napok óta nincs számottevő változás, az Oderától és a Lajtától keletre egy hatalmas kiterjedésű anticiklon helyezkedik el, területén jobbára alacsonyszintű rétegfelhőzet borítja a tájat, párás, ködös az idő, de helyenként derült területek is előfordulnak. Északon és Oroszországban már napközben is csak 0 fok köré emelkedik a hőmérséklet, éjszakánként azonban keleten -10, sőt az Ural előterében -25, -30 fokig csökken a hőmérséklet. Ugyanakkor az Izlandtól délre örvénylő ciklon előoldalán Nyugat-Európa fölé enyhe levegő áramlik, emiatt ugyan arrafelé is sok a felhő, de délutánonként 20 fok köré melegszik fel a levegő. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárásában nem várható változás, hétfő este azonban észak felől gyenge frontálzóna érkezik.

Várható időjárás az ország területére hétfő estig

Többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő várható. Vasárnap elsősorban Nyugat-, Délnyugat-Magyarországon, és északkeleten lehetnek kevésbé felhős területek, hétfőn inkább már csak a déli és keleti határvidéken szakadozhat fel a felhőzet. Jelentős csapadék hétfőn estig nem lesz, az alacsonyszintű rétegfelhőzetből elvétve lehet csak szitálás. Hétfő estétől azonban északnyugaton, északon már előfordulhat kisebb eső. Éjszaka a kevésbé felhős helyeken köd képződik. A változó irányú szél jellemzően gyenge vagy mérsékelt marad, csak Sopron és a Fertő-tó környékén fordulhat elő élénk széllökés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 3 és 9 fok között várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.