Vihar

Szélvihar tombol Szardínián, havat várnak az olasz Alpokban

Akadozik a légi és vízi közlekedés a szárazföldi Olaszország és Szardínia szigete között az olasz tengereken a hullámokat felkorbácsoló rendkívüli erősségű szél miatt. Hirtelen véget ért a nyár Olaszországban is: tíz fokkal csökkent a hőmérséklet.

2014.10.22 15:29MTI

Óránként a százhúsz kilométeres sebességet is eléri az elsősorban Szardínia északkeleti partjain tomboló északi szél. A szigetnek ezen a részén hat méter magas hullámokat mértek. A helyi kikötőkapitányság azonban tizenhét méter magas hullámot is regisztrált. Az olasz szárazföld és Szardínia között akadozik a hajó- és repülőgép összeköttetés. A szigeten a szél fákat csavart ki és tetőket sodort le.

Az erős hullámzás miatt leállt a hajóforgalom Nápoly és Capri, valamint Ischia szigete között. Az adriai tengerparton, Pescara strandjain óránként kilencven kilométer erősségű szél- és homokvihar söpört végig. Bolognában a szél a városi ügyészség épületének homlokzatát rongálta meg.

Olaszországban a héten véget ért a nyár. Az északról érkező őszi hidegfrontot az olasz meteorológusok a hunok királyáról, Attiláról nevezték el. A következő órákban erőteljes lehűlést és viharokat jeleznek előre először Észak-Olaszországban, majd délebbre is. Az Alpokban azt várják, hogy az ezer méter alatti magasságban is megérkezik az első hó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.