Vihar

Már kétszázhúsz esethez riasztották a tűzoltókat, legtöbbször kidőlt fák miatt

Már mintegy kétszázhúsz esethez riasztották éjfél óta a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit az erős szél és a jelentős csapadék miatt.

2014.10.22 15:23MTI

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, Mukics Dániel elmondta: a legtöbb bejelentés Bács-Kiskun és Baranya megyéből érkezett, de az ország keleti felét kivéve minden megyében be kellett avatkozniuk.

Kifejtette: 140 esetben kidőlt fák, 21-21 alkalommal leszakadt vezetékek és megrongálódott épületek, hatszor elakadt, árokba csúszott járművek miatt volt szükség a katasztrófavédelem beavatkozására. Több helyen vizet kellett eltávolítaniuk.

Somogy megyében Berzencén és Szentgáloskéren hét, Vas megyében Szombathelyen, Perenyén, Jákon és Söptén tizenöt, Veszprém megyében Kapolcson, Pulán és Örvényesen tizenkét, míg Zalában Gelsén nyolc lakóházat kellett homokzsákokkal megvédeniük. Vas megyében több helyen villámárvizet okozott a rövid idő alatt hullott sok eső - tette hozzá. Országszerte mintegy 6500 homokzsákot használtak fel.

Közölte: a katasztrófavédelem továbbra sem kapott bejelentést arról, hogy bárki is megsérült volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.