Figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

És még mindig van utánpótlása az esőzésnek...

Vasárnap területi átlagban a legtöbb csapadékra elsősorban a Duna-Tisza-közén, a Dél-Alföldön és az Északi-középhegység nyugati felén lehet számítani.

2014.09.14 08:06MTI
Forrás: youtube.com

Továbbra is jelentős esőzésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Három északkeleti megye kivételével az egész országban figyelmeztetések vannak érvényben.

A meteorológiai szolgálat vasárnap hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére, valamint Budapestre másodfokú figyelmeztetést adtak ki, mivel ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat. Ugyancsak a nap folyamán várható jelentős csapadékmennyiség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Fejér, Heves, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett az ország nagy részére a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint a fővárosban egy-egy zápor, zivatar során rövid idő alatt is több mint 25-30 milliméternyi eső hullhat.

Mint írták: vasárnap területi átlagban a legtöbb csapadékra elsősorban a Duna-Tisza-közén, a Dél-Alföldön és az Északi-középhegység nyugati felén lehet számítani. Az elszórtan előforduló zivatarokhoz (a sok csapadék mellett) erős vagy viharos (45-70 kilométer/órás, kis eséllyel 70 kilométer/óránál is erősebb) szél és jégeső társulhat - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 16-22 Celsius-fok között várható, de északkeleten ennél néhány fokkal melegebb lesz. Késő estére 13-20 fok közé hűl le a levegő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.