Az úton álló vízben

Több jármű is elakadt a nagy esőzés miatt

A nagy esőzéssel, illetve viharokkal összefüggésben csak az éjszaka országszerte mintegy 60 esethez riasztották a tűzoltókat.

2014.09.12 08:19MTI

Több jármű is elakadt a lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt az úton álló magas vízben - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Hajdu Márton elmondta: a nagy esőzéssel, illetve viharokkal összefüggésben csak az éjszaka országszerte mintegy 60 esethez riasztották a tűzoltókat. A legtöbb bejelentést a fővárosban és Pest megyében kapták.

Jellemzően a hirtelen lezúduló jelentős mennyiségű csapadék okozott gondot, de több esetben leszakadt ágak, kidőlt fák miatt is kérték a tűzoltók segítségét.

Az OKF információi szerint hat lakóépületben keletkezett valamilyen kár. A Somogy megyei Mikén egy tűzfal omlott le, míg a Baranya megyei Kökényen egy ház tetőszerkezete rogyott meg. Egyik esetnél sem sérült meg senki.

Hajdu Márton azt is elmondta: a jelentős esőzés okozta áradások miatt két megyében - Zala és Somogy - mintegy 1300 homokzsákot használtak fel a védekezéshez.

Az ország nagy részén továbbra is figyelmeztetés van érvényben a sok eső miatt. Komárom-Esztergom és Nógrád megyében másod-, tizenhárom megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetés adott ki a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.