Vasárnapra némileg mérséklődik a felmelegedés

A hétvégén is többfelé lehet záporeső, zivatar

A hétvégén valószínűleg több lesz a napsütés, de továbbra is többfelé lehet számítani záporokra, zivatarra.

2014.08.21 17:45MTI
Freedigitalphotos Salvatore Vuono

Éjszaka a nyugati, délnyugati megyéket leszámítva már jellemzően derült lesz az ég. A szélvédett tájakon foltokban köd képződhet, amely péntek reggel gyorsan megszűnik. Ezt követően délelőtt alapvetően derült, napos idő várható. Délután azonban az ország délnyugati, nyugati részein erősebben megnövekszik a felhőzet, és ott helyenként zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Néhol napközben megélénkülhet a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 6-12 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 23-26 fok között alakul.

Szombaton a rövid napos időszakok mellett, több helyen valószínű záporeső, helyenként zivatar is. A változó irányú szél mérsékelt marad, de zivatart átmeneti szélerősödés kísérheti. A minimumhőmérséklet 11-16, a maximumhőmérséklet 22-27 fok között valószínű.

Vasárnap több órára kisüt a nap, de ismét több helyen lehet záporeső, főként keleten zivatar. Többfelé megerősödik majd a szél is. A leghidegebb órákban 11-16 fok lehet. Nappal 18-23 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.