50 milliméter eső is hullhat

Jön a vihar - másodfokú figyelmeztetés az ország nagyobb részére!

Kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket viharos (akár óránkénti 90 kilométeresnél is erősebb) széllökések, nagyobb méretű jég kísérhet.

2014.07.29 20:13MTI
Forrás: youtube.com

Tizenkét megyére és a fővárosra a felhőszakadás és a várható heves zivatarok miatt is másodfokú, négy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzés szerint Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére adták ki a narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetéseket. Ezeken a területen kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket viharos (akár óránkénti 90 kilométeresnél is erősebb) széllökések, nagyobb méretű jég kísérhet. Egy-egy felhőszakadás során pedig rövid idő alatt több mint 50 milliméternyi eső is hullhat.

Békés, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére a heves zivatarok és a felhőszakadás miatt is citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést jelzett előre a meteorológiai szolgálat.

Azt írták: szerda délután délnyugat felől egy vonalba rendeződő zivatarrendszer éri el az országot. Előbb a Dunántúlon, az esti, késő esti órákban már az ország középső részén is heves zivatarok alakulhatnak ki.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet várhatóan 26-32 fok lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.