Süss fel nap!

Holnap már láthatjuk a napot is

Ma még marad az esős, szürke idő, de holnap délutánra már sok helyen felszakadozik a felhőzet. Élvezze a hűs időjárást, mert megint jön a meleg!

2014.07.22 16:35MTI
Freedigitalphotos jannoon028

Közép-Európa fölött ciklon örvénylik, emiatt errefelé többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, helyenként zivatarok alakulnak ki. Szintén ciklon található Izlandtól délnyugatra, ennek frontjai mentén Izlandon és a Brit-szigetek nyugati területein sok a felhő, és szórványosan esik az eső, záporeső. Szárazföldünk más részein többnyire anticiklonális hatások alakítják az időjárást. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően sokat süt a nap, csak a Skandináv-félsziget északi részén több a felhő, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk keleti és déli vidékén általában 25 és 31 fok között változik, sőt a Pireneusi-félszigeten és a Balkánon többfelé 32, 35 fokot mérnek. Hűvösebb az idő nyugaton és a középső felhős, csapadékos tájakon, itt a délutáni órákra 20, 27 fok közé melegszik fel a levegő. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását a fent említett ciklon alakítja, eleinte nedves, majd kissé szárazabb léghullámok érkeznek fölénk.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:
-------------------------------------------------

Szerda reggelig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak kevés helyen - főként délen, hajnalban északnyugaton - lehetnek rövid felszakadozások. Sokfelé, több alkalommal várható eső, zápor, amit zivatar is kísérhet. Többfelé jelentős mennyiségű csapadék valószínű. Szerdán északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, egyre több helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de a Tiszántúlon estig sok lesz a felhő. A Tiszántúlon többfelé várható eső, zápor, másutt szórványosan alakul ki zápor, helyenként zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, szerdán néhol meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 20 és 26 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.