A meteorológiai szolgálat

Hőség: további megyékre adtak ki figyelmeztetést

Mindenképpen javasolt a vállakat takaró ruházat, szalmakalap, fényvédő krém használata. Aki teheti, délelőtt 11 és délután 3 óra között ne tartózkodjon a napon.

2014.07.06 10:44MTI
Forrás: met.hu

A tartós hőség miatt további három megyére adott ki narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést vasárnap a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megye, valamint Budapest területén van érvényben a másodfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat.

Az előrejelzés szerint a napsütés mellett északon és keleten várható erőteljesebb gomolyfelhő-képződés. A déli, kora délutáni óráktól ismét záporok, zivatarok alakulnak ki, legkisebb eséllyel a Dunántúl délnyugati, nyugati részén. Gyenge marad a légmozgás, a szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg. A hőmérséklet napközben 29-33 Celsius-fok között, késő este 23 fok körül alakul.

A Balaton vize Siófoknál, a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 23 fokos.

A meteorológiai szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy vasárnap is nagyon erős - akár 7,6-os értéket elérő - UV-B sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

A meteorológiai szolgálat azt kéri, hogy mindenki fokozottan védekezzen a leégés ellen. Mindenképpen javasolt a vállakat takaró ruházat, szalmakalap, fényvédő krém használata. Aki teheti, délelőtt 11 és délután 3 óra között ne tartózkodjon a napon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.