Nem kímél minket az időjárás

Viharos szél és sok csapadék várható holnap

A viharos szél miatt péntekre öt megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Több helyen várható viszont jelentős mennyiségű csapadék, emiatt négy megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

2014.05.15 19:06MTI
Forrás: YouTube

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki a viharos szél miatt elsőfokú figyelmeztetést.

Itt a legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 70 kilométeres erősséget. A várható jelentős mennyiségű csapadék miatt másodfokú figyelmeztetést Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki.

Ezeken a területeken 24 óra alatt további több mint 30 milliméternyi eső várható. Emellett ugyancsak a sok eső miatt Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a felhőszakadás miatt figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzése szerint pénteken nyugaton túlnyomóan borult lesz az ég, de keleten és a középső tájakon rövid időszakokra már a nap is kisüthet. Eleinte többfelé, majd egyre inkább nyugaton lehet eső, zápor, északkeleten zivatar.

A Dunántúl nyugati részén többfelé erős, helyenként viharos lesz a szél, másutt többfelé megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 10-16, másutt 15-21 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.