Akár 23 fok is lehet

Esővel búcsúztatjuk a munkanapokat

Holnap is - az évszakhoz képest - meleg, de zivataros idő várható.

2014.04.24 15:05MTI
Freedigitalphotos Evgeni Dinev

A Skandináv-félsziget fölött anticiklon helyezkedik el. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csak a magasnyomású zóna peremén több a felhő, és ott néhol gyenge csapadék is előfordul. Ugyanakkor szárazföldünk más területeinek időjárását, ciklonok, és a hozzájuk tartozó frontok alakítják. Gyakran erősen felhős az ég, de emellett többfelé hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Kontinensünk délkeleti tájain többfelé fordul elő eső, zápor, helyenként zivatar, másutt elszórtan alakul ki zápor, északkeleten hózápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 25 fok között változik, de északnyugaton, északon hűvösebb van, a Skandináv-félsziget északi felén a csúcshőmérséklet sokfelé a 10 fokot sem éri el. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is sekély ciklonális mező alakítja, az itt lévő nedves, labilis légállapotú levegő kedvez a záporok, zivatarok kialakulásának.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:
-------------------------------------------------

Többnyire erősen felhős lesz az ég, de csütörtökön főként északon, pénteken északkeleten, keleten néhány órás napsütés is lehet. Többfelé várható eső, zápor, csütörtökön néhol, pénteken napközben szórványosan zivatar is valószínű. A zivatarokat helyenként felhőszakadás, viharos szél is kísérheti. Csütörtökön az északi, északkeleti, pénteken a délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 16 és 21 fok között alakul, de északkeleten 22, 23 fok is lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.