Sonka, tojás, eső, meleg

Milyen idő lesz húsvétkor?

Vajon az égiek is meglocsolnak minket a hosszú hétvégén? Egy kattintásra a válasz!

2014.04.17 15:35MTI
Forrás: Freedigitalphotos franky242

Pénteken eleinte többnyire napos idő valószínű, majd kelet felől megnövekszik, később meg is vastagszik a felhőzet, és a déli óráktól keleten már eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Napközben megélénkül, késő délután, este a Kisalföldön megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7 fok között alakul, északon, északnyugaton talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 17-22 fok között valószínű.

Szombaton sokfelé várható eső, záporeső, egy-egy zivatar. Többfelé erős, az északkeleti megyékben időnként viharos lesz a szél. A minimumhőmérséklet 6-11 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 15-21 fok között alakulnak.

Húsvétvasárnap már mérsékelt marad a légmozgás. Szórványosan fordulhat elő zápor, egy-egy zivatar. A leghidegebb órákban 4-9, nappal 17-18 fok lehet.

Húsvéthétfőn többórás napsütés várható. Délutántól a Dunántúlon alakulhatnak ki szórványosan záporok, néhol zivatarok. A szél csak zápor, zivatar környékén erősödhet meg. A hőmérséklet hajnalban 4-9 fok között, délután 19-24 fok között alakul - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.