A viharos szél is veszélyes

Ónos eső - mérsékelték, de vissza nem vonták a riasztást

A Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúl keleti részén is lehetnek időnként erős vagy viharos széllökések, ezért ezeken a tájakon hóátfúvásra is fel kell készülni, kiemelten Csongrád és Bács-Kiskun megyében.

2014.01.31 07:19MTI
Forrás: idokep.hu

Pénteken hajnalban mindenhol visszavonták vagy mérsékelték a korábban az ónos eső miatt kiadott másodfokú riasztást. Több megyében azonban továbbra is elsőfokú riasztások vannak érvényben nemcsak az ónos eső, hanem a viharos szél, illetve a hófúvás miatt is.

Az Országos Meteorológia Szolgálat az MTI-hez eljuttatott, éjfélig szóló veszélyjelzése szerint tizenkét megyében - Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest - valamint a főváros területén lehet számítani ónos esőre, emiatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a viharos szél miatt, míg Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Tolna megyében a hófúvás miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

A meteorológiai szolgálat azt írta: napközben inkább csak a Nyugat-Dunántúlon alakulhat ki gyenge ónos csapadék. A Dunántúl északi, északkeleti részén viharossá fokozódhat a szél.

Emellett a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúl keleti részén is lehetnek időnként erős vagy viharos széllökések, ezért ezeken a tájakon hóátfúvásra is fel kell készülni, kiemelten Csongrád és Bács-Kiskun megyében - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.