A fővárosban nincs fennakadás

Mennyire viselte meg a havazás az országot?

Az autópályákon és a főutakon jellemzően vizes, nedves burkolatra lehet számítani, míg az alsóbbrendű utakon a Dunántúl középső és déli részén, valamint az Alföldön többfelé még latyakos, hókásás, helyenként havas szakaszok előfordulnak.

2014.01.29 19:45MTI

Az Útinform kora esti tájékoztatása szerint a Dunántúlon az északi megyékben, valamint az északkeleti országrészben továbbra is többfelé esik vagy szállingózik a hó. A látási viszonyok általában megfelelőek, de Lenti térségében 100-300 méter között alakul a látótávolság.

Az autópályákon és a főutakon jellemzően vizes, nedves burkolatra lehet számítani, míg az alsóbbrendű utakon a Dunántúl középső és déli részén, valamint az Alföldön többfelé még latyakos, hókásás, helyenként havas szakaszok is előfordulnak.

A közútkezelő azt kéri, hogy akik útnak indulnak, fokozott óvatossággal közlekedjenek, mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állandó kapcsolatban van a Budapesti Közlekedési Központtal és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel. A fővárosban egyik tömegközlekedési útvonalon sem alakult ki jelentős késés, a közterület-fenntartó járművei az összes fővárosi főútvonalat megtisztították, jelenleg a mellékutakat sózzák. Torlódás, fennakadás sehol nincs - közölte a katasztrófavédelem.

Az M0-ás autóúton viszont nagyjából egy időben két baleset is történt az 58 és a 60 kilométer közelében.

Az előrejelzés szerint csütörtökön kezdetben az Északi-középhegységben néhol előfordulhat hószállingózás. Elsősorban a Dunántúlon pedig több helyen fagyott esőre, ónos esőre, esőre lehet szállítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.