Sport-Evolúció

Aki lándzsával futott gazella után, az legyen képes teniszezni is

Amíg az amerikaiak a sok vesződséggel járó fagyhalálra készülnek, Ausztráliában az orvosok kénytelenek voltak az evolúciót segítségül hívni, hogy igazolják, miért kell tovább játszaniuk a hatalmas pénzeket kaszáló teniszcsillagoknak.

2014.01.17 18:40ma.hu

Amíg az amerikaiak a sok vesződséggel járó fagyhalálra készülnek, Ausztráliában az orvosok kénytelenek voltak az evolúciót segítségül hívni, hogy igazolják, miért kell tovább játszaniuk a hatalmas pénzeket kaszáló teniszcsillagoknak.

Miközben az Egyesült Államokat sosem látott hideg sújtja, a kies Ausztráliában az emberek a hőguta ellen küzdenek. A kontinensen zajló Australian Open tenisztorna résztvevői nehezen viselik a 42 fokos hőséget, ezért felmerült, hogy félbe kéne szakítani a versenyt.

Több játékos ugyanis elájult a négynapos hőhullám idején, voltak, akik hallucináltak vagy elhányták magukat. Azonban a szervezők szerint ez még nem ok arra, hogy félbeszakítsák a versenyt, hiszen a hőség szerintük csak egy apró kellemetlenség.

Persze könnyen beszélnek azok, akik megszokták, hogy az otthonuknak nevezett kontinens gyakorlatilag mindent megtesz, hogy megölje őket, de Tim Wood, a sportesemény főorvosa egyenesen Darwini magasságokba emelkedett, miközben védelmébe vette a szervezők döntését.

A BBC-nek nyilatkozva Wood elmondta, noha a körülmények „nem a legkényelmesebbek” orvosi szempontból nincsen ok az aggodalomra. „Tudjuk jól, hogy az ember hozzászokott a nagy hőségben történő testgyakorlásra” – mondta Wood. „Pár ezer évvel ezelőtt Afrika magas alföldjein fejlődtünk ki, napi nyolc órában antilopokat kergetve – hasonló időjárási körülmények között”.

Nos, Serena Williams, Andy Murray és társaik nem ragadtak magukhoz lándzsát, éhes szemeket vetve a helyi kenguruállományra, inkább jégakkuval és hideg vízzel próbálják elviselni a pokoli körülményeket. Tény azonban, hogy a meleg nem csak a teniszcsillagokra van rossz hatással. Többen amiatt aggódnak, hogy egyre több néző hagyja ott a meccseket, és megy haza a légkondicionált lakásba. Így pedig veszélybe kerülhet a játékosok nem alacsony bérezése…

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.