Hétvégén még mindig mínuszos lesz a hőmérséklet

Hihetetlen, de igaz: előnyei is vannak a floridai fagynak!

Noha Floridáról mindenki fejében olyan kép él, hogy arrafelé mindig süt a nap és mindig bikinis lányok sétálnak a tengerparton, a szokatlan fagy továbbra is markában tartja az államot, még legalább 3-4 napig.

2014.01.17 18:49ma.hu

Tovább tombol az ítéletidő az egyébként napfényes Floridában, és az előrejelzések szerint a jövő hétig nem is lehet javulásra számítani, a hétvégén egy újabb hidegfront éri el az állam középső részét. A tomboló mínuszoknak azonban vannak előnyei is, ezekből gyűjtött össze egy csokorra valót a MyNews13 című online hírcsatorna.

Befagyott szökőkút a floridai Fort Walton strandon (Fotó: Facebook/WeatherChannel)

A nagy hideg miatt például az Indian folyó öbölvidéke szebb, mint valaha. A lagúna az utóbbi évben szinte mindig sötét, már-már barna színben csúfoskodott, a Brevard megyei természetvédelmi hatóság szerint azonban a hideg vízben csökken a különféle élőlények biológiai aktivitása és ez lassítja a vízben lebegő szilárd anyagok jelenlétét is. Némi szerencsével az oda látogatók most a folyó mélyebb részeit is kristálytisztán láthatják - jegyezte meg Ernie Brown.

Aztán ott vannak a szúnyogok, amelyek normál körülmények közt bizony igencsak megkeserítik a lakók és turisták mindennapjait. Nos, most azok is vagy megfagynak, vagy legalábbis visszavonulnak a fagy ellen, így az embereket egy darabig biztosan nem fogják gyötörni és lesz néhány nyugodt éjszakája mindenkinek. Persze sokat nem számít, hisz biztos, hogy most senkinek nem jutna eszébe kitakarózva aludni, de ilyen apróságokon ne akadjunk fenn.

Néhány növény kifejezetten igényli az időszakos lehűlést, például a fekete áfonyának, az őszibaracknak és a szilvának szüksége van a téli pihenőre, hogy tavasszal újult erővel tudjon virágot, majd később termést hozni, így ezeknek a fáknak és bokroknak a mostani hideg után nagy valószínűséggel az átlagnál még jobb is lesz a termése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.