Télire majd délre költözünk. Vagyis, izé...

Megfagynak a nyugdíjasok?

Ritka helyzet állt elő az Egyesült Államokban: a kellemes éghajlata miatt télen igen sűrűn lakott déli államban fagyhalálra kell számítani.

2014.01.17 17:48ma.hu

Florida az amerikai nyugdíjasok kedvelt telelőhelye, de sokan költöznek ide véglegesen, hiszen az alapvetően meleg vidéken az őszbe csavarodó hajú férfiak és nők kényelmesen tölthetik életük alkonyát.

A globális felmelegedéstől való aggódás közepette azonban ezek a nagyik és nagypapik komoly bajba – egyenesen a fagyhalál szélére kerülhetnek. Mint az a The Weather Channel mellékelt képén látható az egész államra fagyriasztást adtak ki.

Persze az északi államokat sújtó - emberemlékezet óta nem látott - hideg időjárás délszaki nekirugaszkodása csak helyi mércével mérve számít extrém hidegnek, a +3 fokos „ítéletidő” mondjuk Chicago lakóiban csak arra nézvést váltana ki aggodalmat, hogy cipőben vagy strandpapucsban menjenek-e ki az utcára. A Tampába látogató finnek és norvégok pedig akciós napolaj után néznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.