Nem akármilyen látvány

A rendkívüli hidegben befagyott a Niagara amerikai fele

A sarkvidéki hidegben több helyen befagyott a Niagara vízesés az Egyesült Államok felőli oldalon, rendkívüli látványosságot nyújtva a vállalkozó szellemű látogatóknak.

2014.01.09 18:37MTI
Washington Post

A kisebb ágak esetében a víz megfagy zuhanás közben, mielőtt elérné a medret. Hasonló jelenség csak ritkán fordult elő az elmúlt évszázadban. A feljegyzések szerint 1848-ban az egész vízesés megdermedt, mert a Niagara-folyón feljebb jégtorlaszok alakultak ki, és a lecsökkent vízhozam már nem birkózott meg a hideggel.

A sarkvidéki légáramlat hőmérséklete kedden érte el a mélypontot, amikor a közeli Torontóban majdnem mínusz negyven fokig süllyedt a higanyszál. Az ítéletidő 240 millió embert érintett az Egyesült Államokban és Kanadában. A hét végére viszont a megszokottnál melegebb időt jósolnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.