Csapadéksáv vonul át az országon

Eső, eső és eső

A következő 36 órában az évszak rondábbik arcát leszünk kénytelenek elviselni a Kárpát-medencében.

2013.11.21 16:35MTI

Nyugat-Európa fölött többközéppontú ciklonrendszer örvénylik, emiatt a kontinens nyugati és középső területein általában erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, a német-francia határvidéken havazik. A Kelet-európai-síkságon egy nagy kiterjedésű anticiklon határozza meg az időjárást, de arrafelé is sok a felhő; alacsonyszintű rétegfelhőzet borítja a tájat. A Skandináv-félsziget északi részén ezzel szemben gyengén felhős vagy derült az ég, emiatt ott már napközben is kemény fagyok vannak, Lappföldön például már csak -15 fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet. Délebbre ennél melegebb van, de amíg a Földközi-tenger térségében és a Balkán-félszigeten 13, 20 fok köré melegszik fel délutánra a levegő, addig Németországban néhol már napközben is csak 0 fok körül alakul a hőmérséklet.

Péntek estig a Kárpát-medence fölé az említett ciklonrendszer előoldalán továbbra is enyhe, többnyire nedves levegő áramlik.

Várható időjárás péntek estig:
------------------------------

Az ország legnagyobb részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, de pénteken a Tiszántúlon akár több órára is kisüthet a nap. Csütörtök este, illetve éjszaka egy csapadéksáv vonul át az országon észak-északkelet felé, emiatt összességében sokfelé várható eső, zápor. Péntek délelőttre északkeleten is megszűnik a csapadék, majd délutántól nyugaton, délnyugaton újra egyre több helyen várható eső. Éjszaka a keleti tájakat leszámítva többfelé képződik köd, ami pénteken helyenként csak lassan oszlik majd fel. A délkeleti, keleti szél többnyire mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 8 és 15 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb, keleten-délkeleten a melegebb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.