Ellentmondó adatok

Haiyan tájfun - legalább 4460 áldozatról tud az ENSZ

A katasztrófa által leginkább sújtott Tacloban városban az önkormányzat információs tábláján az állt csütörtökön, hogy csak a városban 4000-en haltak meg. Egy nappal korábban a szám még 2000 volt.

2013.11.15 07:52MTI
Fotó: MTI

A Haiyan tájfunnak legalább 4460 halálos áldozata van a Fülöp-szigeteken - közölte pénteken az ENSZ, a manilai kormány szerint azonban a szám túlzó.

Ugyanakkor a katasztrófa által leginkább sújtott Tacloban városban az önkormányzat információs tábláján az állt csütörtökön, hogy csak a városban 4000-en haltak meg. Egy nappal korábban a szám még 2000 volt.

Az ENSZ Humanitárius Ügyeit Koordináló Hivatala (OCHA) közölte, hogy a manilai állami katasztrófaelhárító hivatal helyi szervezetétől tudja a legalább 4460 halálos áldozatra vonatkozó adatot. Ennek a helyi szervezetnek a szóvivője azonban kijelentette: a halálos áldozatok hivatalos száma továbbra is 2360. Reynaldo Balido azt mondta: az ENSZ nem mond igazat.

Az ENSZ korábban úgy becsülte, hogy a halálos áldozatok száma a 10 ezret is elérheti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.