Haiyan tájfun

Tachlobanba érkezettt a Baptista Szeretetszolgálat

Ötvenkét órás utazás és várakozás után kedd éjszaka a Fülöp-szigeteki Taclobanba érkezett a Baptista Szeretetszolgálat humanitárius csoportja és azonnal elkezdte a tájfun túlélőinek segítését.

2013.11.13 08:11MTI
MTI

A baptista segítők Ceburól a repülőgépen magukkal hozták azt az ötezer dollár értékű segélyszállítmányt is, amely ivóvízből, élelmiszerekből és egy generátorból áll.

A csoport egyik fele a segélyek kiosztása mellett a helyi baptista gyülekezetbe befogadott, túlélő gyerekek ellátásában segédkezik. A közlemény szerint eközben egy munkatárs, az előzetes tervek alapján, a helyi partnerekkel elindul egy korábban eltűnt magyar fiatalember utolsó ismert lakhelyére.

A baptista segítők már csak 120 kilométerre vannak a 29 éves magyar férfitól, de elképzelhető, hogy ezt a távolságot megtenni is nagyon viszontagságos lesz a szigeten uralkodó állapotok miatt - közölte a Révész Szilvia, a szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója.

A Baptista Szeretetszolgálat a Fülöp-szigeteki túlélő gyerekek megsegítésére meghirdette a Fogadj örökbe! című támogatási programot. Olyan magyar támogatókat keresnek, akik vállalják, hogy egy éven keresztül havi 3000 forinttal segítik egy kisgyerek ellátását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.