Fülöp-szigetek

Haiyan tájfun - 40 ezer dollár segélyt küld a Magyar Katolikus Egyház

Negyvenezer dollár (8,8 millió forint) segéllyel támogatja a Haiyan tájfun által sújtott Fülöp-szigeteki területek lakosságát a Magyar Katolikus Egyház.

2013.11.13 05:29MTI
MTI

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia vezetői döntöttek arról, hogy a katasztrófaalapból 40 000 dollár segélyt küldenek a Fülöp-szigetekre a Haiyan tájfun által sújtott területek lakosságának megsegítésére - közölte az MKPK az MTI-vel.

A Fülöp-szigeteki kormány keddi közlése szerint 1744-re nőtt a Haiyan tájfun áldozatainak száma, de a hatóságok és az ENSZ becslése szerint mintegy tízezren vagy annál is többen halhattak meg a pusztító tájfunban, amely múlt pénteken csapott le a délkelet-ázsiai szigetországra.

A viharban legalább két és fél ezren megsérültek, több mint kétezer embert eltűntként tartanak számon.

Az ENSZ szerint több mint háromszázmillió dollár (66,7 milliárd forint) segélyre van szükség a természeti katasztrófa által érintett százezrek megsegítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.