A lengyel pilóta jelenleg tornázik

Megjósolhatatlan Kubica visszatérése

A Lotus Renault csapatorvosa, Riccardo Ceccarelli szerint lehetetlen megjósolni Kubica visszatérését a Formula-1-be, miután egy hónappal ezelőtt brutális balesetet szenvedett.

2011.03.10 15:45ma.hu

Ceccarelli szerint továbbra is kérdéses a lengyel pilóta visszatérésének dátuma, csupán annyit tudnak, hogy felépülése hosszú időt fog igénybe venni. Az esély, hogy újra teljes értékű versenyző legyen, még nem túl nagy, az viszont sokat nyom a latban, hogy az orvosok kiválóan dolgoztak, emellett Kubica mind fizikailag, mind pszichésen igen erős – szépen halad a rehabilitációjával.

A csapatorvos úgy véli: aki ismeri a fiatal versenyzőt, nem lepődik meg kitartásán és akaraterején. „Mi nem csodálkozunk, hogy ilyen jó állapotban van, amit többek között a kórházi orvosok szaktudásának is köszönhetünk.”

Azt viszont még ők sem tudják megmondani, mikor lesz Kubica újra a régi. „Azt sem tudjuk megjósolni, hogy egy vagy két év múlva ülhet újra a volán mögé. Mindenesetre mindenki teszi a maga dolgát, aztán meglátjuk, az idő majd meghozza az eredményt.”

Kubicát háromszor is műtötték, miután súlyos balesetet szenvedett február 12-én, a Ronde di Andora elnevezésű viadalon, Genova közelében, amikor Skoda Fabiájával a cél felé tartva lecsúszott az útról, a szalagkorláthoz  csapódott, majd nagy sebességgel egy templom falának ütközött. A tűzoltók szabadították ki a kocsiból, a navigátor, Jacub Gerber sértetlen maradt.

A Szent Korona kórház várójában aggódnak a műtét alatt.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.