Forma-1

Jövőre nem lesz Francia Nagydíj

Lejárt a szerződés, és a megállapodást nem újították meg.

2022.08.25 20:53MTI

A szervezők csütörtöki bejelentése szerint jövőre nem lesz Francia Nagydíj a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság versenynaptárában, ugyanakkor később visszatérhet a programba a futam.

A Le Castellet-ben található Paul Ricard versenypálya szerződése az idei hétvége után lejárt, és a megállapodást nem újították meg. A legutóbbi négy évben itt rendezték meg az F1-es versenyt, korábban viszont más francia pályák is otthont adtak a viadalnak.

A szervezők csütörtökön, a hétvégi Belga Nagydíj helyszínén azt közölték, hogy a következő években Franciaország visszatérhet az F1-be, "különösképp úgy, hogy a helyszín évente cserélődik".

A belga és a monacói futam jövője szintén kérdéses, egyiknek sincs szerződése 2023-ra, és elképzelhető, hogy szintén felváltva rendeznek majd Forma-1-es viadalt.

Az ugyanakkor lehetséges, hogy Katar, Los Angeles, valamint Kína és a Dél-afrikai Köztársaság bekerül a versenynaptárba.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.