Forma-1

Magyar Nagydíj - Két mentőhelikopter biztosítja a versenyzőket

A versenypályán egy belgyógyászati, traumatológiai és aneszteziológiai ellátásra egyaránt alkalmas ambulancia is működik majd.

2021.07.30 09:53MTI

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az előírásoknak megfelelően 8 mentőautóval, 6 mentőorvosi kocsival, 2 speciális kimentőcsapattal, 3 gyalogos elsősegélynyújtó párossal és 2 mentőhelikopterrel biztosítja a Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyzőinek biztonságát - közölte az OMSZ kommunikációs és pr-vezetője pénteken, az MTI-vel.

Győrfi Pál hozzátette: a versenypályán egy belgyógyászati, traumatológiai és aneszteziológiai ellátásra egyaránt alkalmas ambulancia is működik majd.

A mentők a közönség megfelelő ellátására is kiemelt hangsúlyt fektetnek, ezért a szektorokban 16 mentőegység áll készenlétben, munkájukat pedig a nézők között mozgó 4 "gyalogőr" páros segíti.

A mentőszolgálat szakemberei évről évre dicséretet kapnak a versenyt megelőző tesztvizsgán, amelyen a speciális mentőellátás szakszerűségét, a csapatmunka gördülékenységét és a gyorsaságot mérik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei - közölte a kommunikációs vezető.

Győrfi Pál arról is beszámolt, hogy idén sok mentődolgozó nézőként is részese lehet a vasárnapi futamnak, mivel az OMSZ ezer tiszteletjegyet vehetett át a Hungaroring Sport Zrt.-től a koronavírus-járványban nyújtott emberfeletti teljesítmény elismeréseként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.