Autósport

Megtartja versenyzőpárosát jövőre a Forma-1-es Alfa Romeo istálló

A következő szezonban is a finn Kimi Räikkönen és az olasz Antonio Giovinazzi lesz a Forma-1-es Alfa Romeo istálló két versenyzője.

2020.10.31 00:30MTI

A csapat pénteken jelentette be, hogy 2021-re nem változtat a mostani felálláson.

A 2007-ben világbajnok, most 41 éves Räikkönen a mezőny korelnöke, eddig 324 F1-es futamon indult, amellyel rekorder. A 26 éves Giovinazzinak a mostani a második teljes szezonja a Forma-1-ben. A csapat jelenleg nyolcadik a konstruktőrök versenyében.

Az Alfa Romeo pénteki bejelentésével az is eldőlt, hogy a hétszeres vb-győztes Michael Schumacher fia, Mick jövőre biztosan nem az Alfa Romeónál mutatkozhat be a Forma-1-ben. A Forma-2-es vb összetett pontversenyében élen álló 21 éves pilóta a Ferrari versenyzőakadémiájának a tagja, így elképzelhető, hogy az amerikai Haas istállónál debütálhat, utóbbinak - az Alfához hasonlóan - a Ferrari a motorbeszállító partnere.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.