Forma-1

Meghiúsult Schumacher fiának Forma-1-es debütálása

A délelőttihez hasonlóan a délutáni szabadedzést sem tudták megrendezni pénteken a Forma-1-es Eifel Nagydíjon.

2020.10.09 16:56MTI

A Nürburgringen nem változott az időjárás, amely változatlanul esős, ködös maradt. Az edzést - miként délelőtt - előbb 30, majd újabb 30 perccel csúsztatták, négy órakor pedig bejelentették, hogy a versenyautók ezúttal sem hajthatnak ki a boxutcából.

Michael Masi versenyigazgató az első szabadedzés során a televíziós közvetítésben elmondta, a kórház túlságosan távol helyezkedik el a pályától, mentőhelikopterre pedig mindenképpen szükség lenne a létesítmény területén. Hozzátette, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szempontjából a legfontosabb a résztvevők biztonsága, ezért ha a helikopter nem tud leszállni, akkor nem tartják meg a tréninget.

A gyakorlás hiánya két Forma-2-ben versenyző pilóta számára lehet igazán bosszantó.

Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael fia ezen a napon mutatkozott volna be az F1-ben, az edzésen az Alfa Romeo egyik autóját vezette volna, míg a brit Callum Ilott az egyik Haas volánja mögött körözhetett volna a Nürburgringen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.