F1

Forma-1 - Toto Wolff szerint az idei szezon nem értéktelenebb a többinél

Toto Wolff, a Mercedes Forma-1-es csapatának főnöke szerint az idei világbajnoki szezon egyáltalán nem értéktelenebb a többinél.

2020.08.06 04:30MTI

A pandémia miatt a mostani, a tervezettnél minden bizonnyal rövidebb idénnyel kapcsolatban a sportvezető kiemelte, ez esetükben csupán azt jelenti, hogy még kevesebbet hibázhatnak.

"Számunkra és minden bizonnyal a sportágban lévők számára ez az idény pont ugyanolyan értékes, mint az összes többi" - összegzett Toto Wolff.

A 2020-as F1-es szezonban 22 futammal terveztek, de a koronavírus-járvány miatt az első tíz versenyt törölni vagy halasztani kellett, a vb így csak a múlt hónapban kezdődött el. A módosított idei programban 13 futam szerepel, amelyből négyet rendeztek meg eddig, és amelyet a szervezők az év végéig szeretnének legalább 16-ra bővíteni. A XXI. század idényeit tekintve ez valóban alacsonyabb, de az 1980-as és az 1990-es években megfelelt a szokásos évadnak.

Csapata, a Mercedes eddigi sikersorozatáról - a négy futam közül Lewis Hamilton hármat, Valtteri Bottas egyet nyert meg - azt mondta, a küzdelem addig tart, amíg le nem intik a versenyt és amíg valaki meg nem szerzi a vb-címet. Ennek megfelelően mindkét lábbal a földön kell maradniuk, és soha nem vehetnek biztosra semmit.

A pontversenyben a hatszoros vb-győztes, címvédő brit Hamilton áll az élen 88 ponttal, őt Bottas követi 58 ponttal.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.