Koronavírus

Max Mosley szerint törölni kellene a teljes Forma-1-es idényt

Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnöke azt tanácsolja utódjának, Jean Todtnak, hogy töröljék az egész Forma-1-es idényt.

2020.04.14 10:45MTI

"Ez véget vetne a bizonytalanságnak, a csapatok és a versenyszervezők tudnának tervezni és felkészülni a jövőre. Jelenleg nem tudnak cselekedni és rengeteg pénzt veszítenek" - fogalmazott a 80 éves Mosley, aki 1993 és 2009 között irányította a FIA-t.

A volt sportvezető szerint a koronavírus-járvány miatt kiszámíthatatlan a mostani helyzet.

"A csapatok sokat kockáztatnak a várakozással, anélkül hogy tudnák, biztosan kapnak valamit cserébe" - jelentette ki Mosley. Hozzátette: nincs garancia arra, hogy a versenyek júliusban újraindulnak, ez egyre kevésbé tűnik valószínűnek.

"Ezért jobb cselekedni és megragadni a lehetőséget a Forma-1 átszervezéséhez és sokkal szilárdabb pénzügyi alapokat létrehozni" - fogalmazott.

Mosley elutasítja, hogy nézők nélkül rendezzenek futamokat: "az pénzügyi katasztrófa lenne a legtöbb versenyszervező számára."

Az autós gyorsasági világbajnokság 71. idénye március közepén rajtolt volna Ausztráliában, de a koronavírus-járvány miatt röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben. Ezután sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, a monacói, az azeri és a kanadai viadalt is törölték. Jelen állás szerint leghamarabb a Francia Nagydíjjal kezdődhet a szezon, de a június 28-ra tervezett futamot is valószínűleg el kell halasztani, miután Emmanuel Macron államfő hétfőn módosította a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltás időpontját.

A Magyar Nagydíjra a kiírás szerint augusztus 2-án kerül sor a Hungaroringen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.