F1

Gyulay Zsolt: rengeteg forgatókönyv létezik a Magyar Nagydíjra

A magyarok egy platformon vannak az osztrákokkal és az angolokkal, rugalmasan állnak a rendezéshez időpont szempontjából is.

2020.04.10 20:00MTI

Rengeteg forgatókönyv létezik a Forma-1-es Magyar Nagydíjra vonatkozóan Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint.

"A jogtulajdonos Liberty Mediánál és nálunk is rengeteg forgatókönyv létezik, nem tudjuk, mikor cseng le a koronavírus-járvány, és persze vannak ma a világban fontosabb dolgok is a Forma-1-nél" - mondta pénteken az M4 csatornának a sportvezető. "A legutolsó információ az, hogy elhalasztották a Kanadai Nagydíjat is, így leghamarabb Franciaországban kezdődhetne meg az idény június végén. A Liberty Media 12-15 versenyt szeretne megrendezni, és óriási anyagi bukás lenne, ha nem lenne világbajnoki szezon."

Az olimpiai bajnok kajakozó kifejtette, a magyarok egy platformon vannak az osztrákokkal és az angolokkal, rugalmasan állnak a rendezéshez időpont szempontjából is. Elmondta, dupla versenyrendezéssel egyelőre nem foglalkoznak, egy fordított vonalvezetésű pályát pedig nehezen tud elképzelni, erőltetett ötletnek tartja, mert a pályát minden szempontból meg kéne fordítani, és kérdéses, hogy engedélyezné-e ezt az FIA.

"A vállalatunk bevétele a Forma-1-es jegyeladásból és a pályahasznosításból származik, az évi 180-200 napból, amikor rendezvényeket, teszteket bonyolítunk le. Ez most behalt, mind a 24 dolgozónk home office-ban van, ugyanakkor a pályának, a vállalatnak és a promóternek is nagyobb biztonságot jelent, hogy a tulajdonos a magyar állam" - jelentette ki Gyulay Zsolt. "Tavaly csúcsbevétel és telt ház volt a Magyar Nagydíjon, idén érzékenyen érint minket, ha vissza kell fizetni az eladott jegyeket, ezt még meglátjuk, van többek között zárt kapus forgatókönyv is a Libertynél. Utóbbi számunkra a legnagyobb +bukta+, mivel ki kell fizetni a jogdíjat, és állni kell az összes rendezési költséget. Ha van valami alku a jogtulajdonossal, ami enyhíti ezeket a költségeket, akkor természetesen így is meg lehet rendezni a Magyar Nagydíjat. Persze az is kérdés, hogy ha addigra javul a helyzet, és beengedik a szurkolókat, akkor hányan fognak eljönni. A világ nem lesz ugyanolyan, mint a vírus előtt" - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy ameddig nem fújják le a versenyt, addig úgy készülnek, hogy odaállnak a rajthoz.

A Forma-1 71. idénye március közepén rajtolt volna Ausztráliában, de röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben. Ezután sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, a monacói, az azeri és a kanadai viadalt is törölték. Jelen állás szerint leghamarabb a június végére tervezett Francia Nagydíjjal kezdődhet a szezon, a Hungaroringen pedig a kiírás szerint augusztus 2-án kerül sor F1-es futamra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.