Forma-1

Brazil Nagydíj - Albon az első szabadedzés leggyorsabbja

Alexander Albon, a Red Bull thaiföldi pilótája autózta a leggyorsabb kört a Forma-1-es Brazil Nagydíj pénteki első szabadedzésén, Sao Paulóban.

2019.11.15 17:07MTI

Az edzés nedves pályán zajlott, és piros zászlóval ért véget: éppen Albon csúszott ki a pályáról, autóját a gumifal fogta meg.

A második helyen a finn Valtteri Bottas (Mercedes), míg a harmadikon a Ferrari négyszeres világbajnoka, a német Sebastian Vettel végzett.

Az első szabadedzést négyen zárták mért idő nélkül, köztük az immár hatszoros vb-győztes, az idei sorozatban is első Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője, valamint a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen.

A nemzetközi szövetség (FIA) közben hivatalosan is megerősítette, hogy új motor használatáért Charles Leclerc (Ferrari) tíz rajthelyes büntetést kap majd. A monacói az első szabadedzést a negyedik helyen zárta.

Eredmények (a formula1.com alapján):
1. szabadedzés:
1. Alexander Albon (thaiföldi, Red Bull) 1:16.142 perc
2. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 1:16.693
3. Sebastian Vettel (német, Ferrari) 1:17.041
4. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:17.285
5. Carlos Sainz Jr. (spanyol, McLaren) 1:17.786
6. Nico Hülkenberg (német, Renault) 1:17.899

A további program:
2. szabadedzés 19.00
szombat:
3. szabadedzés 16.00
időmérő edzés 19.00
vasárnap:
futam 18.10

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.