Forma-1

Majdnem tragédiába torkollt a Monacói Nagydíj - videó

Sergio Perez kis híján elgázolt két pályabírót.

2019.05.27 08:32ma.hu

Tragédiától menekült meg vasárnap a Monacói Nagydíj: Sergio Perez, a Racing Point-Mercedes pilótája majdnem elgázolt két pályabírót. Az alkalmazottak a Charles Leclerc defektje utáni körökben, a biztonsági autós periódus alatt dolgozhattak a pályán, amikor a versenyző épp kijött a depóból.

Az egyik bíró megállt a pályán, a másik viszont átszaladt Perez előtt, majd a szalagkorlátnak simult. A pilóta elképesztően jól kezelte a helyzetet, ha bármelyik oldalra elrántja a kormányt, akkor elgázol egy embert. Egyiküknek ráadásul semmilyen menekülési lehetősége nem volt a szalagkorlát miatt.

A Forma-1-ben történt már nagyon hasonló baleset, 1977-ben, Dél-Afrikában. Tom Pryce úgy halt meg, hogy elütött egy pályán átszaladó tűzoltót, akinek poroltós palackja eltalálta a sisakját. Mindketten a helyszínen életüket vesztették.

A Monacói Nagydíjat Lewis Hamilton nyerte, ezzel növelte előnyét az összetettben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.