Forma-1 legenda

Megszólalt Schumacher megmentője: ha több hó esik, megússza a balesetet

Öt évvel a baleset után megszólalt az az ember, aki a mentést vezette.

2018.12.30 13:09ma.hu

Öt évvel ezelőtt, december 29-én történt Michael Schumacher szerencsétlen síbalesete. A hétszerese Forma-1-es világbajnok beütötte a fejét egy sziklába, és olyan súlyos agysérülést szenvedett, hogy életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. Ezután sokáig mesterséges kómában tartották.

A német legendát 2014 óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, állapotáról alig tudni valamit.

Most megszólalt az az ember, aki annak idején a mentést vezette.

Stephane Bozon szerint Schumachernek az volt a balszerencséje, hogy a balesetet megelőző napokban kevés hó esett, így csak egy vékony réteg fedte azt a sziklát, amiben elbotlott, és ami miatt beütötte a fejét egy másik sziklába.

“Ha több hó esett volna, akkor Schumacher valószínűleg simán átsiklik az első sziklán, és nincs a baleset.”

Bozon hozzátette, hogy a német pilóta nem a kijelölt pályán síelt, és azon a szakaszon, ahol balesetet szenvedett, mindenki csak saját felelősségére csúszhat.

“Emlékszem, hogy a baleset helyszíne miatt milyen nehéz volt a helikopterrel érkező mentőcsapat dolga. Egyértelmű volt, hogy súlyos a helyzet, különben nem használtunk volna helikoptert. Schumacher szerencsés volt” - magyarázta a mentést vezető férfi.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.