Forma-3

Brutális baleset a makaói GP-n: gerinctörést szenvedett a 17 éves versenyző - videók

Sophia Flörsch autója kirepült a pályáról.

2018.11.18 14:58ma.hu

Hatalmas baleset történt a makaói GP Forma-3-as futamán. A 17 éves Sophia Flörsch valamiért elveszítette uralmát autója felett, a kocsit pedig a legevőbe dobta egy rivális versenyző gépe. A fiatal pilóta kirepült a pályáról. A futamot piros zászlóval félbeszakították.

A fiatal versenyző eszméleténél volt a baleset után, kórházba szállították. Csapata, a Van Amersfoort Racing a Twitteren közölte, hogy állapota stabil, viszont gerinctörést szenvedett. Maga a fiatal versenyző is üzent a Twitteren, azt írta, jól van, de hétfőn megműtik.

Mások is megsérültek: egy versenybírónak eltört az állkapcsa, egy fotóst a máján ért ütés, egy másik fotós pedig agyrázkódást szenvedett.

Sophia Flörsch idén a Forma-3-as Európa-bajnokságon versenyzett, 21 futamon egy pontot szerzett, amivel a 22. helyen végzett.

A futamot 40 perc szünet után folytatták, Dan Tictum nyert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.