Forma-1

Belga Nagydíj: 1,2 milliárd forintos kár keletkezett a rajtbalesetben

Fernando Alonso (McLaren), Nico Hülkenberg (Renault) és Charles Leclerc (Sauber) is kénytelen volt feladni a küzdelmet.

2018.08.28 10:23ma.hu

Nagy balesettel kezdődött a hétvégi forma-1-es Belga Nagydíj. A Renault-pilóta Nico Hülkenberg elfékezte magát és meglökte Fernando Alonsót, aki irányíthatatlanul repült át a mezőny nagy részén, több pilóta kocsiját is letarolva. A német Hülkenberg 10 rajthelyes büntetést kapott a baleset okozásáért.

Az olasz Automoto kiszámolta, hogy az összesen hat érintett pilóta kocsiján összesen 1,2 milliárd forintnak megfelelő kár keletkezett. Ebben nincs benne az esetleges motor és- váltókár, illetve a letört tükrök is több ezres tételt jelenthetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.