F1

Megvan Alonso utódja a McLarennél

Amerikai sajtóértesülés szerint Carlos Sainz Jr. váltja az idény végén visszavonuló spanyol pilótát.

2018.08.15 16:05ma.hu

Az ESPN sportcsatorna úgy tudja, hogy a 23 éves spanyol pilótát csütörtökön mutatják be hivatalosan a McLaren wokingi főhadiszállásán.

A jelenleg a Red Bulltól a Renault-nak kölcsönadott Sainz állítólag a 2020-as idény végéig szóló szerződést kap - tudósított az InfoRádió.

Az már korábban ismertté vált, hogy jövőre az ausztrál Daniel Ricciardo a Red Bulltól a Renault-hoz igazol a német Nico Hülkenberg mellé.

A kétszeres világbajnok Alonso kedden jelentette be, hogy 17. szezonjának végén távozik az F1-ből. Eddig 303 futamon indult, 22 alkalommal rajtolt az első helyről, 32-szer győzött, és 97-szer állt a dobogóra.

Amikor 2005-ben először lett világbajnok, ő volt a szakág történetének legfiatalabb vb-győztese, egy évvel később pedig megvédte címét. A jelenlegi szezonban 12 futam után a pontverseny kilencedik helyén áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.