Baleset

Súlyos baleset a Hungaroringen, három sérült

Marco Wittmann, a BMW német pilótája nyerte meg a német túraautó-bajnokság (DTM) mogyoródi versenyhétvégéjének vasárnapi futamát, amelyet súlyos sérülés árnyékolt be.

2018.06.03 16:41ma.hu

A viadal elején hirtelen nyári eső zúdult a pályára, így a versenyzők kimentek az esőgumikért. A boxutcában azonban a rendkívül csúszóssá vált talaj miatt megnőtt a féktáv, három autó is nekicsapódott a falnak. A balesetveszély miatt félbe kellett szakítani a versenyt, amely mintegy 15 perc után folytatódott.

A rendezők arról tájékoztatták az MTI-t, hogy az eset során három személy sérült meg. Egyikük, egy sportbíró súlyos lábsérülést szenvedett, de állapota nem kritikus. Őt másik két - közepesen súlyosan sérült - személlyel további kezelésre kórházba szállították.

A sorozat honlapja szerint a futamgyőztes Wittmann mögött a szintén BMW-s német Timo Glock, valamint az osztrák Philipp Eng végzett a második, illetve a harmadik helyen.

A szombati versenyen a brit Paul Di Resta (Mercedes) diadalmaskodott, az osztrák Lucas Auer (Mercedes) és a svájci Nico Müller (Audi) előtt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.