A Force India szerződést bontott a Ferrarival

Paffett kitúrhatja Fisichellat vagy Sutilt!

A DTM (Német Túraautó Bajnokság) 2005-ös győztese jövőre nagyot húzhat, a Force India versenyzője lehet. A Force India egy hónapja szerződést bontott a Ferrarival. Vijay Mallya csapata sokáig nem maradt motorszállító nélkül.

2008.12.07 11:54f1-live.hu

Már a szezon végén tárgyalni kezdett az indiai kezekben lévő istálló a világbajnok, McLaren-Mercedes-szel az esetleges együttműködésről. Végül az üzlet megkötetett, és a következő szezonban a Force India versenygépei már Mercedes erőforrássokkal fognak kigurulni az aszfaltra. De mégis ki fogja vezetni ezeket az autókat? Mallya az Olasz Nagydíjon kiállt a nyilvánosság elé, és bejelentette, hogy az idei szezonhoz hasonlóan 2009-ben is Giancarlo Fisichella és Adrian Sutil lesz a csapat versenyzőpárosa.

Azóta tinta került a szerződésre – jöhetnek a Mercedes motorok. Igen ám, de ez kompromisszummal is jár. A wokingi istálló köztudottan saját versenyzőjét ültetné az egyik „Force India Mercedes-be” A jelöltek: Pedro de la Rosa, Paul di Resta, és Gary Paffett. A McLaren hivatalos tesztpilótája, Pedro de la Rosa még a múlt hónapban, Barcelonában ki is próbálhatta az "indiai" versenygépet. A fiatal skót, di Resta körül lecsendesedtek a pletykák.

Ugyanez már nem mondható el a szintén DTM-es csatákat megjárt, Garry Paffettre. A The Sun egyenesen a Force India csapatába követeli a brit pilótát. Egyes, még meg nem erősített információk szerint Paffett McLarenes társához, de la Rosa-hoz hasonlóan próbára teheti, vagy akár be is játszhatja magát a Force India-ba.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.