Forma-1

Az Alfa Romeo után a Maserati is visszatérhet a Forma-1-be

Az amerikai Haas csapatnak szállított Ferrari-motorokat Maserati név alatt futtatnák.

2017.12.09 13:37ma.hu

Az Alfa Romeo és a Sauber együttműködésének bejelentése után könnyen lehet, hogy a Fiat Chrysler Automobiles újabb reklámcélú átnevezésre szánja el magát. Ennek értelmében az amerikai Haas-csapatnak szállított Ferrari-motorokat Maserati néven futtatnák.

Sergio Marchionne Ferrari-főnök már az Alfa Romeo visszatérésének bejelentésekor azt mondta, elképzelhetőnek tartja, hogy valami ilyesmi történjen a Haas-együttműködésükkel is. A csapat tehát továbbra is Ferrari-motorokat kapna, ám a név felvételéért komolyabb támogatást kapnának az olaszoktól.

A Maserati hol önálló csapatként, hol motorszállítóként szerepelt az F-1-ben 1940 és '60 között. Juan Manuel Fangio egy Maserati 250 F-fel lett világbajnok 1957-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.