Forma-1

Button ül Alonso helyére Monacóban

Jenson Button veszi át Fernando Alonso McLaren-Hondáját a Monacói GP-re. A spanyol pilóta aznap az Indy 500-on indul.

2017.04.13 13:52ma.hu

Bár a 37 éves Button előző szezon végén bejelentette visszavonulását, állította, hogy vissza fog ő még térni a versenypályára. A jelek szerint nem is kell erre túl sokat várni...

A BBC értesülései szerint május utolsó hétvégéjén ismét ott lesz az F1-es mezőnyben. A Mercedes valószínűleg hamarosan meg is teszi a bejelentést.

Alonso csupán egy versenyre száll ki, és az alapján, ahogy a McLaren-Honda idén teljesít, nem sokat veszít a kilépéssel.

Elmondta, hogy célja a Tripla Korona megszerzése, azaz hogy monacói F1-es győzelme mellé megnyerje az Indianapolisi 500-at és a Le Mans-i 24 órást is. Ez eddig egyetlen embernek, Graham Hillnek sikerült.

Button az elmúlt hónapokban sokat pihent, ám napjai koránt sem teltek passzívan: triatlonversenyeken indult, kiskutyákat is nevelt.

Tavaly világbajnok lett, kíváncsian várjuk hogyan teljesít másfél hónap múlva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.