Forma-1

Lemondatták Ecclestone-t a Forma-1 éléről

Ecclestone leváltásával 40 éves korszak ér véget a Forma-1-ben.

2017.01.24 07:35ma.hu

Megfosztották posztjától a Forma-1 eddigi vezérigazgatóját, Bernie Ecclestone-t. Ezt maga a 86 éves üzletember ismerte el az Auto Motor und Sports című német lapnak.

"Igen, ma leváltottak, ez már hivatalos. Nem én vezetem már a céget, a helyemet Chase Carey vette át” – közölte a lappal szűkszavúan. Carey így jelenleg a Forma-1 elnöke és vezérigazgatója is egyben.

Az F1-et nemrég teljesen megvásárló Liberty Media tiszteletbeli elnöki pozíciót ajánlott a távozó Ecclestone-nak, de még nem tudni, hogy elfogadja-e a felkérést, melyet így kommentált : "Annyira amerikai kifejezés ez a tiszteletbeli elnökség. Olyan pozíciót adnak nekem, amiről azt sem tudom, mit jelent.”

Ecclestone leváltásával 40 éves korszak ér véget a Forma-1-ben, a 2017-es szezonban ugyanis már nem ő irányítja a motorsport csúcsát. Hosszabb távon a feladatainak egy részét állítólag az a Sean Bratches veheti át, aki korábban az ESPN csatorna üzleti részét vitte, ő felelhetne az F1 marketing- és médiaügyeiért, illetve szponzorációs kérdésekért. A sportágat belülről érintő dolgokat a korábbi Ferrari- és Mercedes-főnök Ross Brawnra bíznák. Kedden várhatóan Chase Carey feladatkörét is pontosítja majd a Liberty.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.