Német Nagydíj

Hamilton harmadszor nyert Németországban

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte vasárnap a 62. Forma-1-es Német Nagydíjat, így a Mercedes brit pilótája növelte előnyét a pontversenyben.

2016.07.31 15:47MTI

A 31 éves versenyzőnek ez volt pályafutása 49. és idei hatodik futamgyőzelme. Németországban harmadik alkalommal nyert: 2008-ban ugyancsak Hockenheimben, 2011-ben pedig a Nürburgringen lett első.

Hamilton mögött a két Red Bull-pilóta ért célba, a második helyen a századik Forma-1-es versenyét teljesítő ausztrál Daniel Ricciardo, harmadikként pedig a holland Max Verstappen.

Három büntetés változtatott az időmérő edzés végeredményén: Romain Grosjeant öt, Carlos Sainzot három, Nico Hülkenberget pedig egy pozícióval sorolták hátrébb.

Az első helyről induló Nico Rosberg már az első kanyar előtt a negyedik pozícióba csúszott vissza - Hamilton mellett Verstappen és Ricciardo is elé került. Az első négy sorrendje az 12. körig, az első kerékcserékig nem változott, majd a visszatérésüket követő harmadik körben újra ők alkották az élbolyt. Ebben az időszakban Hamilton előnye már több mint 6 másodperc volt.

A középmezőny tagjai közül Carlos Sainz Jr. és Felipe Massa boxkiállása is sokkal hosszabb volt a megszokottnál kisebb technikai problémák miatt, így elvesztették esélyüket a pontszerzésre.

A második kerékcserék után a 29. körben Rosberg sportszerűtlen megoldással előzte meg Verstappent, ezért öt másodperces büntetést kapott. Hamarosan Ricciardo is lehagyta csapattársát - Verstappen tulajdonképpen elengedte az ausztrált, mert nem tanúsított semmiféle ellenállást.

A 46. kört követően az élen autózó Hamilton előnye több mint 11 másodperc volt, mögötte a két Red Bull haladt. Rosberg a büntetése letöltése során öt helyett nyolc másodpercet állt a boxutcában, de így is a negyedik pozícióba sorolt vissza, őt a két Ferrari, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen követte.

A hajrában Hamilton előnye 6 másodpercre csökkent, az eső is eleredt, az élmezőny sorrendje viszont már nem változott, Rosberg negyedik lett.

A világbajnoki szezon augusztus 28-án a Belga Nagydíjjal folytatódik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.