Forma1

Kimi kiakadt: Úgy rossz a Forma1-szabályozás, ahogy van!

A csalódott Kimi Räikkönen szerint változtatni kellene a szabályainak betartatási rendszerén, ugyanis a Magyar Nagydíjon elég sok vitás esetet láthattunk...

2016.07.24 18:44ma.hu

Raikkönen már azt sem értette a futam leintését követően, hogy Max Verstappen bemozdulását miért nem vizsgálták a stewardok - írja a gp-live.hu.

Később azonban több szabály ellen is kifogást emelt. “Itt vannak a szabályok, de a hétvége több szempontból is megkérdőjelezhető – és most nem csak a Max és közöttem lévő incidensről beszélek – hanem több dologról is, még tegnapról.”

“Miért vannak szabályok, ha a stewardok dönthetik el, hogy itt rendben van, ott meg nincs? Értelmetlen a sok szabály, ha nem mindig ugyanúgy alkalmazzák mindenkire.”

A finn a 107%-os szabály által okozott káoszt is felvetette. “Jó példa tegnapról az időmérő. Ott a 107%-os szabály, és akik nem jutottak tovább a Q1-ből, azoknál a stewardok alkalmazták a szabályt, míg a többieknél nem.”

“Hogy lehet, hogy ugyanazt a szabályt, ugyanazon az időmérőn különböző módon alkalmazzák? Ha valaki elmagyarázná…”

“Azonban a Forma-1 manapság ilyen, és ez olyan dolog, amin muszáj változtatni. A kívülállóknak ez rosszul jön le, és ez így nem fair számunkra sem. Ha van egy szabály, akkor pontosan ugyanúgy kell alkalmazni mindig, mindenki esetében.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.