Forma-1

Magyar Nagydíj: 4 piros zászló és csonka első szakasz után folytatódik az időmérő

A heves zápor nyomán nagy mennyiségű víz került a pályára, ezért kellett félbeszakítani az időmérő edzést.

2016.07.23 15:40MTI
MTI/Kovács Tamás

Négyszer kellett piros zászlóval félbeszakítani a 31. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését, amelynek első szakaszát valamivel több mint egy perccel a vége előtt leintették, a kvalifikáció pedig 15.19-kor a második résszel folytatódott.

MTI/Kovács Tamás

Az úgynevezett Q1-et először a heves záporban a pályán felgyülemlett nagy mennyiségű víz miatt szakították félbe, majd az újrakezdés után szinte azonnal ismét le kellett inteni, mert a svéd Marcus Ericsson (Sauber) a 7-es kanyarban kicsúszott és a gumifalba csapódott.

MTI/Kovács Tamás

A pilóta nem sérült meg, de a műszaki mentés ideje alatt a többiek nem körözhettek a pályán. Az edzés 14.55-kor ismét folytatódott, ekkor azonban a brazil Felipe Massa (Williams) találta el a gumifalat a 4-es kanyar után, így az időmérő során már harmadszor kellett piros zászlóval félbeszakítani a programot a versenybíróságnak.

MTI/Kovács Tamás

A kvalifikáció 15.07-kor újra folytatódhatott, de a mezőny most sem úszta meg baleset nélkül a Q1-ből hátralévő rövid időszakot. Az indonéz Rio Haryanto (Manor) összetörte az autóját a pálya egy olyan pontján, ahol veszélyes lett volna a műszaki mentést úgy elvégezni, hogy a többi autó a pályán van, ezért negyedszer állították le az időmérő első szakaszát, ekkor azonban már végleg, mivel mindössze 1:18 perc maradt a rendelkezésre álló 18-ból.

A rajtsorrendről döntő edzés második szakasza 15.19-kor kezdődött a Hungaroringen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.