Szép pillanat

Hamilton valóra váltotta egy gyógyíthatatlan beteg rajongója álmát

A kisfiú egy ritka genetikai betegségben, a Batten-kórban szenved. A nap nagy részében nincs tudatánál, de ami ennél is rosszabb: valószínűleg nem éri meg a 12 éves kort.

2016.04.24 13:02ma.hu

Hamilton a Starlight alapítvány közbenjárásával lephette meg a kisfiút és családját, akik még a szezon előtt találkozhattak a versenyzővel a Mercedes főhadiszállásán - írja az m4sport.hu.

m4sport.hu

A hat éves Harry Newman - mint sok másik kisfiú - imádja a Forma-1-et, a kedvence pedig a Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton.
Harry egy dologban viszont különbözik a társaitól: egy ritka gyógyíthatatlan genetikai betegségben, a Batten-kórban szenved. A kisfiú a nap nagy részében nincs tudatánál, de ami ennél is rosszabb: valószínűleg nem éri meg a 12 éves kort.

Hamilton a Starlight alapítvány közbenjárásával lephette meg a kisfiút és családját, akik még a szezon előtt találkozhattak a versenyzővel a Mercedes főhadiszállásán. A szülők elmondása szerint Hamilton több mint húsz percig ölelte Harryt, beszélt hozzá és szoros időbeosztása ellenére a megbeszéltnél tovább maradt Harryvel.

"Amikor Harrynek jó napja van, Forma-1-et nézünk, mert imádja nézni a versenyzést. Akármikor hallja Lewis hangját a tévében, sikoltozni kezd és kiabálja, hogy "GO, GO, GO", amit a többi versenyzőnél nem csinál" - mesélte az anyuka, majd hozzátette.

"Bámulatos volt látni, ahogy ezt Lewisnak mondta. Pontosan tudta, hogy mi történik körülötte, és ki tartja a kezében. Fülig ért a szája, és nagyon boldoggá tette ez az egész. Tudom, hogy imádta ami vele történt most."

"Lewis Hamilton nagyszerűen viselkedett. Ez volt Harry számára a valaha kapott legjobb kezelés, fantasztikus volt."

"Lewis megkérdezte, hogy felvehetné-e Harryt, amibe mi természetesen beleegyeztünk. Hozzábújt, megölelte és körülbelül 20 percig hordozta. Tovább maradt, mint ahogy akart, így éberebben is láthatta Harryt.

"Annyira őszinte volt és kedves, és nagyszerűen viselkedett Harryvel, akinek az arca egész nap ragyogott."

"Nyilvánvalóan ez soha nem jöhetett volna létre a jótékonysági szervezet nélkül. Lefényképeztem Harryt Lewis karjaiban, ami csodálatos volt. Mindig ápolni fogjuk ezt az emléket, ez a fotó pedig olyasvalami, amit örökre megőrzünk."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.