F1

Kínai Nagydíj - Rosberg volt a legjobb az első gyakorláson, Alonso zöld utat kapott

A világbajnoki pontversenyben éllovas Nico Rosberg volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj pénteki első szabadedzésén.

2016.04.15 08:34MTI

Az idei első két versenyen győztes német pilóta mögött csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton autózta a második legjobb időt, míg a harmadik a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel (Ferrari) lett.

A gyakorlást kétszer is meg kellett szakítani piros zászlóval, miután a két Williams-pilóta, Felipe Massa, illetve Kevin Magnussen autójáról is leszakadt a gumi, ráadásul előbbinek kétszer is.

Mindeközben Fernando Alonso megkapta a szükséges engedélyeket, így a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon látványos, de szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett kétszeres világbajnok spanyol pilóta rajthoz állhat Sanghajban.

Eredmények, (élcsoport, az espnf1.com alapján):
1. Nico Rosberg (német, Mercedes) 1:38.037 perc
2. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:38.183
3. Sebastian Vettel (német, Ferrari) 1:38.665
4. Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull) 1:39.061
5. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) 1:39.155
6. Danyiil Kvjat (orosz, Red Bull) 1:39.625

A további program:
2. szabadedzés 8.00

szombat:
3. szabadedzés 6.00
időmérő 9.00

vasárnap:
futam 8.00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.