Justin Wilson hétszer nyert IndyCar-futamot

Belehalt sérüléseibe a volt Forma-1-es pilóta

A 37 éves autóversenyző vasárnap szenvedett balesetet a pennsylvaniai Pocono-futamon, amely az amerikai IndyCar versenysorozat utolsó előtti futama volt.

2015.08.25 08:36ma.hu

Belehalt hétfőn az előző napi balesetben szenvedett súlyos fejsérülésébe Justin Wilson, az IndyCar brit pilótája, volt Forma-1-es versenyző - jelentették be hétfőn az amerikai versenysorozat illetékesei.

A 37 éves autóversenyző vasárnap szenvedett balesetet a pennsylvaniai Pocono-futamon, amely az amerikai IndyCar versenysorozat utolsó előtti futama volt. A verseny vége felé a legelöl haladó amerikai Sage Karam gépkocsija a pálya külső korlátjának ütközött, és a róla leszakadó roncsdarab Wilsont sisakját találta el. Wilson autója a pálya belső falába futott. A eszméletlen brit pilótát súlyos fejsérüléssel, helikopterrel szállították kórházba, az orvosok egy napon át küzdöttek az életéért.

Justin Wilson hétszer nyert IndyCar-futamot. Mielőtt elkezdte a versenyzést az Egyesült Államokban népszerű IndyCarban, a 2003-as szezonban indult Forma-1-es futamokon is, először a Minardi, majd a Jaguar csapatában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.