F1

Magyar Nagydíj - Perez nagy bukása indította a hétvégét

Sergio Pereznek, a Force India mexikói pilótájának a hatalmas bukása miatt piros zászlóval félbeszakították a 30. Forma-1-es Magyar Nagydíj péntek délelőtti első szabadedzését.

2015.07.24 12:16MTI

A Force India 25 éves versenyzője a pálya hátsó szakaszához érve, a tempós 11-es kanyar utáni kigyorsításnál kissé elhagyta az ideális ívet és áthajtott a rázókövön. A televíziós lassítások alapján úgy tűnt, hogy az autó hátsó felfüggesztése eltört, így nemcsak megcsúszott, hanem irányíthatatlanná is vált. Perez keresztbe fordult a pályán, majd a szalagkorlátnak ütközött, és onnan "visszacsapódva" autója fel is borult. A mexikói pilóta azonnal jelezte rádión, hogy jól van, majd saját lábán hagyta el a baleset helyszínét, de rutinvizsgálatra a pálya ambulanciájára vitték.

A törött autó és a pályára került törmelékek eltávolításának idejére félbeszakították a gyakorlást, amelyen addig a világbajnoki címvédő brit Lewis Hamilton futotta meg a leggyorsabb kört.

A szabadedzés szűk negyedórás szünet után folytatódott.

Fotó: screenshot


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.